Fiesta de la Inmaculada Concepción - 08.12

Neitseellisen sikiämisen juhlapäivä on virallinen pyhäpäivä Espanjassa.

Neitseellisen sikiämisen juhla

Espanjassa Neitsyt Marian sikiämättömän sikiämisen päivää, jota kutsutaan myös nimellä ”Inmaculada Concepción” tai ”Puhdasneitsyt Maria”, vietetään 8. joulukuuta. Tämä päivä on tärkeä uskonnollinen juhlapäivä, joka kunnioittaa katolisen uskon mukaan Neitsyt Marian sikiämätöntä sikiämistä ilman synnin perisyntiä.

Espanjassa tällä päivällä on vahva uskonnollinen merkitys, ja monissa kaupungeissa ja kyliissä järjestetään uskonnollisia juhlallisuuksia ja seremonioita. Monet osallistuvat erityisiin messuihin ja uskonnollisiin tilaisuuksiin kirkossa. Lisäksi juhlapäivänä saattaa olla erilaisia perinteisiä tapahtumia, kuten uskonnollisia kulkueita, joissa kantajat kuljettavat Neitsyt Marian patsasta pitkin kaupungin katuja.

Espanjassa tämä päivä on myös perheen yhdessäolon aikaa, ja monet viettävät aikaa yhdessä läheistensä kanssa. Juhlapäivää saatetaan juhlistaa erityisillä ruoilla ja herkuilla, ja perheet voivat kokoontua yhteen viettämään aikaa ja nauttimaan toistensa seurasta. Tämä päivä on myös osa joulun odotusta ja juhlimista Espanjassa.