Usein kysyttyä

Tälle sivustolle olemme koonneet asiakkaidemme useimmin kysytyt kysymykset koskien yksityisiä huoneistoja.

Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi niin otahan meihin yhteyttä, autamme sinua mielellämme.

Yleisiä kysymyksiä

Käyttämämme kuljetusalan yritys seuraa lentosi saapumista, joten muutaman tunnin myöhästymisistä sinun ei tarvitse ilmoittaa. Sen sijaan jos saat yllättäen tietoosi, että lentosi tulee myöhästymään yli 6 tuntia niin laitahan meille sähköpostia tai whatsapp viestiä.

Omistajan kotivakuutus korvaa omistajan kiinteälle omaisuudelle tapahtuneen vahingon (vesi- sähkö- yms vahingot). Omistajan vakuutus ei siis korvaa vuokralaisen henkilökohtaista omaisuutta (esim. varkaustapauksissa), vuokralaisella tulee olla oma matka- yms vakuutus.

Vuokralaisella on korvausvelvollisuus itseaiheutetuista tai huolimattomuuden vuoksi aiheutuneista vahingoista huoneistossa.

Ilmoita asiasta mahdollismman nopeasti yrityksellemme, jotta voimme lähetää siivousfirman työntekijän hoitamaan asian kuntoon. Rantakyla Group ei ole velvollinen myöntämään loppusiivousmaksusta alennusta asiakkaan vedotessa huoneiston alkukuntoon mikäli asiasta ei ole ilmoitettu heti saapumisen jälkeen.

Melkein kaikki kohteemme ovat ns. kaupunkikohteita, eli kaupungin normaalit äänet kantautuvat parvekkeelle, ja mahdollisesti myös sisätiloihin. Espanjalainen rakennustekniikka on erilaista kuin Suomessa, ja rakenteissa ei yleensä ole eristeitä.

Kohteeemme eivät ole allergiavapaita (tekstiilit/käytetyt pesuaineet yms). Vaikka kohteessa eivät lemmikit olisi vuokralaiselle sallittuja, on omistajalla kesäkaudella saattanut olla lemmikkejä. Rantakyla Group ei ole vastuussa asiakkaalle mahdollisista  allergisista terveysongelmista.

Ota yhteyttä toimistollemme, jotta voimme hakea kanssasi ratkaisua ongelmaan. Muista kuitenkin, että yksityisasunnoissa asuminen ei vastaa huoneistohotelliasumista. Kulttuurierot näkyvät myös asumisessa, Espanjan lomakoti voi olla hyvinkin erilainen kuin oma suomikoti.

Kotisivuillamme olemme pyrkineet kertomaan rehellisesti ja totuudenmukaisesti minkälaisista vuokrakohteista on kysymys. Kohteiden kuvat ovat realistisia, niitä ei ole muokattu.

On myös hyvä tutustua ennakkoon hyvin tarkasti sopimus- ja maksuehtoihimme.

Avaintenluovutus on maksutonta arkipäivinä klo 08 – 19. Iltaisin, öisin ja pyhäpäivisin perimme lisämaksun avaintenluovutuksesta. Fuengirolan juhla- ja pyhäpäivät löydät täältä.

Olemme käytettävissäsi koko majoituksesi ajan kaikissa huoneistoon liittyvissä ongelmissa.

Ota yhteyttä sähköpostitse info@rantakyla.com tai puhelimitse (+34) 667 801 667.

Öiseen aikaan vastaanotetuista puheluista (ei kiirellisistä) perimme yölisämaksun.

Yleinen hätänumero on 112 (espanja/englanti).

Ambulanssin ja lääkärin voi tilata numerosta 900 200 116 (englanti/espanja), Hospital Vithas Xanit Internacional.

Fuengirolan paikallispoliisin (policia local) on 952 58 09 00 (espanja/englanti).

Kaikissa huoneistoon liittyvissä ongelmissa olemme käytettävissäsi koko majoituksesi ajan .
Ota yhteyttä sähköpostitse info@rantakyla.com tai puhelimitse (+34) 667 801 667.
Öiseen aikaan vastaanotetuista puheluista (ei kiirellisistä) perimme yölisämaksun.

Vuoka-asuntosi tarkka katuosoite löytyy sinulle lähetetystä varausvahvistuksesta.

Kuivuus koettelee etelä-Espanjaa. Kuivuuden vuoksi Aurinkorannikolla on jouduttu rajoittamaan vedenkäyttöä.
Osallistuthan vedensäästöön omalta osaltasi. Tästä pääset säästövinkkeihin.
Rantakyla Group ei ole vastuussa vedenjakelun katkoista ja niiden aiheuttamista epämukavuuksista vuokralaisille.

                                                           

                                                               Osallistuthan vedensäästöön omalta osaltasi.

Valitettavasti sinun tulee olla 18-vuotta täyttänyt, jotta voit allekirjoittaa vuokrasopimuksen.

Ennen saapumista

Vuokralaiselle luovutetaan yleensä kahdet avaimet. Mikäli majoitut yksin, niin saat yleensä vain yhdet avaimet.

Kaikki yksityiset vuokrahuoneistomme ovat kalustettuja. Keittiöstä löytyy perusastiasto ruoanvalmistukseen sekä kodinkoneet: liesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, joissakin on tavallinen uuni tai grilliuuni, pyykinpesukone, silitysrauta, kahvinkeitin, leivänpaahdin. Joissakin huoneistoissa on lisäksi astianpesukone. Olohuoneen perusvarustukseen kuuluu televisio.

Yksityisissä vuokrahuoneistoissa  on tarvittavat liinavaatteet (yleensä ei pussilakanoita) sekä pyyhkeet. Ranta- ja allaspyyhkeet tulee asiakkaan tuoda itse. Huoneiston pyyhkeitä tai muita liinavaatteita ei saa viedä uima-altaalle tai rannalle.

Yksityisissä vuokrahuoneistoissa ei ole pesuaineita (tai vessapaperia) valmiina, vaan vuokralainen hankkii ne itse.

Omakustannushintaisia internet-yhteyksiä voi kysellä esim. Mimobile

Huomio kuitenkin, että kaapelivetoja varten tarvitset omistajan luvan (jätä lupapyyntö toimistollemme). Lähtiesssä velvollisuutesi on poistaa mahdolliset kaapelit ja reitittimet, ja jättää asennukset sellaiseksi kuin ne oli tullessasi. Rantakyla Group:lla on oikeus maksuttaa asiakasta mahdollisista vaurioista vuokralaisen teettyä kaapelivetoja.

Espanjassa parivuoteen leveys on yleensä 135 cm.

Lemmikkeläimen (koiran) saa tuoda huoneistoon vain jos kohde on lemmikkiystävällinen. Huoneistokohtaisessa esittelyssä on mainittu (sekä vuokrasopimuksessasi) asiasta. Lemmikin tuomisesta on kuitenkin aina pyydettävä lupa omistajalta toimistomme kautta.

Asunnoista, joihin ei lemmikit ole sallittuja, ei missään tapauksessa voi lemmikkejä tuoda (edes kyläilemään).
Mikäli tällaiseen asuntoon, johon lemmikit eivät ole sallittuja, on lemmikki ilman lupaa tuotu, on omistajalla oikeus veloittaa sinulta koko asunnon kodintekstiilien pesu.

Päivävieraita voit tuoda, pidempiaikaisista yövieraista on ilmoitettava toimistollemme (ja maksettava vierasvesimaksu). Huomio, että joissakin asunnoissa on ehdoton maksimimajoittujien määrä, jota ei voi ylittää. Jotkut kohteet ovat myös hinnoiteltu asukasmäärän mukaisesti.

Käyttämämme kuljetusalan yritys seuraa lentosi saapumista, joten muutaman tunnin myöhästymisistä sinun ei tarvitse ilmoittaa. Sen sijaan jos saat yllättäen tietoosi, että lentosi tulee myöhästymään yli 6 tuntia niin laitahan meille sähköpostia tai whatsapp viestiä.

Jos varaus peruuntuu asiakkaasta johtuvista syistä, sopimusehtojemme mukaisesti maksettua varausmaksua ei palauteta asiakkaalle. Sairastumistapauksissa  mahdollisesti matkavakuutuksesi korvaa sinuulle peruutuksesta aiheutuvia kuluja.

Emme kuitenkaan voi tietää vakuutusyhtiösi toimintatapoja, joten asia kannattaa varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä.

Huomio myös, että jos peruutat huoneistovarauksesi alle 1 kk ennen vuokrasopimuksen alkamista, on Rantakyla Group:lla/omistajalla oikeus periä sinulta ensimmäisen kuukauden vuokra kokonaisuudessaan.

 

Vuokra-ajan pidentäminen on mahdollista mikäli huoneisto on vapaana kyseisenä aikana (ja omistaja hyväksyy pidennyksen).

Vuokra-ajan lyhentäminen on mahdollista vain mikäli huoneiston omistaja hyväksyy muutoksen.

Huomio, että mikäli vuokrakohteessa on 2 kk minimivuokra-aika, ei sopimusta voi lyhentää. Toki majoitus voi olla lyhempikin, mutta vuokrasopimus- ja maksut ovat kahdelta kuukaudelta.

Huoneisto on periaatteessa käytössäsi vuokrasopimuksen alkamispäivänä klo 16 jälkeen. Ennakkoon sovittuna kellonaikana yrityksemme edustaja tulee esittelemään sinulle huoneiston ja luovuttaa sinulle avaimet.

Jos olet tilannut kauttamme lentokenttäkuljetuksen niin Rantakyla Group:n edustaja odottelee sinua asunnon edessä avainten kanssa.

Jos tulet lentokentältä omatoimisesti, niin sinun tulee soittaa ennakkoon ilmoitettuun puhelinnumeroon kun lähdet Málagan lentokentältä kohti Fuengirolaa. Näin vastaanottaja osaa tulla oikeaan aikaan sinua vastaan ala-ovelle.  Huom. Sinun tulee saapua asunnon eteen viimeistään 2 tuntia lennon laskeutumisen jälkeen.

Huomio myös, että öiseen aikaan, sunnuntaisin ja pyhäpäivisin perimme lisämaksun avainten luovutuksesta.

Mikäli huoneisto on sinulle entuudestaan tuttu (olet asunut siellä aikaisemmin), niin avaimet voi hakea toimistoltamme / saada kuljettajalta.

Kaikissa vuokrakohteissamme tupakointi on ehdottomasti kieletty sisätiloissa.

Parvekkeettomissa kohteissa tupakointi ei ole sallittua ”ikkunasta roikkuen”.

Joissakin kohteissa parveketupakointi on sallittu, tiedustele toimistoltamme onko tupakointi sallittu varaamaassasi kohteessa.

Mikäli tupakoit vastoin sääntöjä sisätiloissa, olet velvollinen korvaamaan asunnon kaikkien kodin tekstiilien pesetyksen pesulassa.

Vuoka-asuntosi tarkka katuosoite löytyy sinulle lähetetystä varausvahvistuksesta.

Vuokrasopimuksesi tulee olla vähintään 6 kk mittainen, jotta voit kirjoittautua Fuengirolan kaupungin asukkaaksi (empadronamiento). Lisäksi tarvitset vuokra-asuntosi omistajalta kirjallisen luvan. Huomio myös, että kaupungin asukkaaksi kirjoittautuminen tarkoittaa sitä, että oleskelet pysyvämmin kaupungissa. Huomio, että vakituisesti ulkomaille muuttava siirretään Suomen väestötietojärjestelmässä poissaolevaan väestöön ja samalla muutto katkaisee osan kotikuntaan liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista.

Asumisen aikana

Vuokralaiselle luovutetaan yleensä kahdet avaimet. Mikäli majoitut yksin, niin saat yleensä vain yhdet avaimet.

Yleisimmät syyt miksi irtisanomme tehdyn vuokrasopimuksen (yleensä välittömästi) ovat:
– sovitun vuokran/sähkölaskujen yms. maksamatta jättäminen
– huoneistossa vietetty häiritsevä elämä
– alivuokralaistoiminta
– lemmikin luvaton pito
– käyttötarkoituksen vastainen käyttö
– huoneiston huono ylläpito
– taloyhteisön sääntöjen rikkominen

Vuokralainen on vastuussa parvekkeella olevista huonekaluista/esineistä ja vahingoista mikäli huonekalut lentävät esim. parvekkeen alla olevan auton päälle. Eli kun on luvassa erityisen voimakkaita tuulenpuuskia, nosta muoviset parveketuolit ja pyykinkuivausteline sisälle. Kierrä myös markiisit ylös ettei tuuli tempaise niitä alas.

Ilmoita asiasta toimistollemme. Otamme yhteyttä omistajaan, jotta internet-yhteys saataisiin mahdollismman nopeasti toimimaan. Huomio kuitenkin, että  Rantakyla Group / asunnon omistaja ei ole taloudellisessa vastuussa wifin toiminnasta.

Omakustannushintaisia internet-yhteyksiä voi kysellä esim. Mimobile

Huomio kuitenkin, että kaapelivetoja varten tarvitset omistajan luvan (jätä lupapyyntö toimistollemme). Lähtiesssä velvollisuutesi on poistaa mahdolliset kaapelit ja reitittimet, ja jättää asennukset sellaiseksi kuin ne oli tullessasi. Rantakyla Group:lla on oikeus maksuttaa asiakasta mahdollisista vaurioista vuokralaisen teettyä kaapelivetoja.

Velvollisuutesi on ilmoittaa toimistollemme heti jos kadotat avaimesi. Olet vastuussa sinulle luovutetuista huoneiston avaimista. Olet myös korvausvelvollinen (lukkopesän vaihto) kadotetuista tai varastetuista avaimista.  Ilman omistajan lupaa sinulla ei ole oikeutta teettää lisäavaimia.

Lemmikkeläimen (koiran) saa tuoda huoneistoon vain jos kohde on lemmikkiystävällinen. Huoneistokohtaisessa esittelyssä on mainittu (sekä vuokrasopimuksessasi) asiasta. Lemmikin tuomisesta on kuitenkin aina pyydettävä lupa omistajalta toimistomme kautta.

Asunnoista, joihin ei lemmikit ole sallittuja, ei missään tapauksessa voi lemmikkejä tuoda (edes kyläilemään).
Mikäli tällaiseen asuntoon, johon lemmikit eivät ole sallittuja, on lemmikki ilman lupaa tuotu, on omistajalla oikeus veloittaa sinulta koko asunnon kodintekstiilien pesu.

Päivävieraita voit tuoda, pidempiaikaisista yövieraista on ilmoitettava toimistollemme (ja maksettava vierasvesimaksu). Huomio, että joissakin asunnoissa on ehdoton maksimimajoittujien määrä, jota ei voi ylittää. Jotkut kohteet ovat myös hinnoiteltu asukasmäärän mukaisesti.

Jos lamppu on palanut saapuessasi huoneistoon, voit ostaa uuden lampun, vaihtaa sen ja tuoda kuitin toimistollemme (saat lampun hinnan takaisin). Jos lamppu palaa majoittumisesi jälkeen, on sinun tehtäväsi ostaa, maksaa ja vaihtaa palanut lamppu.

Asunnon jälleenvuokraaminen ei ole sallittua. Vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö on taloudellisessa ja juridesessa vastuussa asunnosta.

Asunnon alivuokraustoiminta ei ole sallittua. Vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö on taloudellisessa ja juridesessa vastuussa asunnosta.

Vastaat huoneistossa luvallasi oleskelevien henkilöiden toiminnasta. Olet velvollinen korvaamaan asunnon omistajalle vahingon, jonka tahallisesti taikka laiminlyönnilläsi tai muulla huolimattomuudellasi aiheutat huoneistolle.

Ensimmäiseksi käy katsomassa, että asunnon oven oikealla tai vasemmalla puolella olevassa asuntosi sähkötaulussa kaikki ”nupit” ja pääkytkin ovat yläasennossa.  Kurkista tomiiko käytävällä valot, toimiiko hissi? Sähkön jakelun katko on mahdollisesti koko korttelissa / kaupungissa. Yleensä katkot kestävät lyhyen aikaa, muutaman tunnin maksimissaan. Pidä jääkaappi suljettuna,  jotta kylmyys pysyy siellä.

Vuokra-ajan lyhentäminen on mahdollista vain kuukauden varoitusajalla (= kuukauden irtisanomisaika, takuuvuokraa ei palauteta)

Joissakin huoneistoissa  vuokra-ajan lyhentäminen ei ole mahdollista,  asiasta on ilmoitettu varausvahvistukssa sekä allekirjoitetussa vuokrasopimukssa.

Huomio, että mikäli vuokrakohteessa on 2 kk minimivuokra-aika, ei sopimusta voi lyhentää. Toki majoitus sinänsä voi olla lyhempikin, mutta vuokrasopimus- ja maksut ovat kahdelta kuukaudelta.

Vuokra-ajan pidentäminen on mahdollista mikäli huoneisto on vapaana kyseisenä aikana (ja omistaja hyväksyy pidennyksen).

Omistajan kotivakuutus korvaa omistajan kiinteälle omaisuudelle tapahtuneen vahingon (vesi- sähkö- yms vahingot). Omistajan vakuutus ei siis korvaa vuokralaisen henkilökohtaista omaisuutta (esim. varkaustapauksissa), vuokralaisella tulee olla oma matka- yms vakuutus.

Vuokralaisella on korvausvelvollisuus itseaiheutetuista tai huolimattomuuden vuoksi aiheutuneista vahingoista huoneistossa.

Ilmoita asiasta mahdollismman nopeasti yrityksellemme, jotta voimme lähetää siivousfirman työntekijän hoitamaan asian kuntoon. Rantakyla Group ei ole velvollinen myöntämään loppusiivousmaksusta alennusta asiakkaan vedotessa huoneiston alkukuntoon mikäli asiasta ei ole ilmoitettu heti saapumisen jälkeen.

Ilmoita asiasta toimistollemme niin otamme yhteyttä omistajaan / korjausteknikkoon.

Ilmalämpöpumppua käytettäessä syntyy kondensaatiovettä, joka valuu ulkoyksikköön laitetun putken kautta vesipulloon. Sinun tehtäväsi on tyhjentää vesipullo kun se täyttyy (ettei vesi valu alakerran parvekkeelle). Ilmastoinnin käyttäminen tuottaa enemmän kondensaatiovettä kuin lämmityksen käyttäminen.

Ota yhteyttä toimistollemme, jotta voimme hakea kanssasi ratkaisua ongelmaan. Muista kuitenkin, että yksityisasunnoissa asuminen ei vastaa huoneistohotelliasumista. Kulttuurierot näkyvät myös asumisessa, Espanjan lomakoti voi olla hyvinkin erilainen kuin oma suomikoti.

Kotisivuillamme olemme pyrkineet kertomaan rehellisesti ja totuudenmukaisesti minkälaisista vuokrakohteista on kysymys. Kohteiden kuvat ovat realistisia, niitä ei ole muokattu.

On myös hyvä tutustua ennakkoon hyvin tarkasti sopimus- ja maksuehtoihimme.

Olemme käytettävissäsi koko majoituksesi ajan kaikissa huoneistoon liittyvissä ongelmissa.

Ota yhteyttä sähköpostitse info@rantakyla.com tai puhelimitse (+34) 667 801 667.

Öiseen aikaan vastaanotetuista puheluista (ei kiirellisistä) perimme yölisämaksun.

Yleinen hätänumero on 112 (espanja/englanti).

Ambulanssin ja lääkärin voi tilata numerosta 900 200 116 (englanti/espanja), Hospital Vithas Xanit Internacional.

Fuengirolan paikallispoliisin (policia local) on 952 58 09 00 (espanja/englanti).

Kaikissa huoneistoon liittyvissä ongelmissa olemme käytettävissäsi koko majoituksesi ajan .
Ota yhteyttä sähköpostitse info@rantakyla.com tai puhelimitse (+34) 667 801 667.
Öiseen aikaan vastaanotetuista puheluista (ei kiirellisistä) perimme yölisämaksun.

Ota yhteyttä (toimistoaikana) toimistollemme sähköpostitse info@rantakyla.com, puhelimitse (+34) 667 801 667 tai tule käymään niin ilmoitamme asiasta asuntosi omistajalle, jotta hän voi olla yhteydessä taloyhteisöön.

Mikäli häiriö on erittäin haittavaa, niin tilanteen päällä ollessa tulisi soittaa suoraan paikallispoliisille.
Fuengirolan paikallispoliisin (policia local) on 952 58 09 00 (espanja/englanti).

Älä ota yhteyttä häiriköivään naapuriin.

Kaikissa vuokrakohteissamme tupakointi on ehdottomasti kieletty sisätiloissa.

Parvekkeettomissa kohteissa tupakointi ei ole sallittua ”ikkunasta roikkuen”.

Joissakin kohteissa parveketupakointi on sallittu, tiedustele toimistoltamme onko tupakointi sallittu varaamaassasi kohteessa.

Mikäli tupakoit vastoin sääntöjä sisätiloissa, olet velvollinen korvaamaan asunnon kaikkien kodin tekstiilien pesetyksen pesulassa.

Suurin osa kaupunkialueen taloyhteisöistä (taloyhteisön säännöt) on kieltänyt grillaamisen parvekkeilla (paloturvallisuussyistä). Voit tiedustella toimistoltamme salliiko sinun taloyhteisösi grillaamisen.


Sinulta perittävä loppusiivousmaksu kattaa noin 5 – 8 tunnin siivouksen, joten huoneisto tulee lähtöpäivänä jättää siistiksi:
– Omat roskat (ja pullot) on vietävä yleisiin jätesäiliöihin
– Omat tiskit tulee pestä huolella
– Lattiat tulee lakaista
– Jääkaappi ja mikroaaltouuni/uuni sekä liesi tulee olla puhdistettu, pakastin sulatettu, samoin kylpyhuone tulee pestä kunnolla
– Ne liinavaatteet, jotka ovat viime hetkellä sinulla käytössä, voit jättää pesemättä (ethän heitä niitä lattioille). Muut liinavaatteet tulee pestä. Vierasliinavaatteet tulee sinunpestä itse.
– Ylimääräiset pesuaineet ja avaamattomat ruokatarvikkeet voit jättää huoneistoon, muut tulee viedä jätesäiliöihin

Rantakyla Group pidättää oikeuden laskuttaa jälkikäteen lisäsiivouksesta mikäli olet vuokrakauden aikana laiminlyönyt siivouksen ylläpidon tai liinavaatteiden pesun, tai jätät huoneiston hyvin siivoamattomaan kuntoon.

Kalima eli Afrikasta tuleva hiekkamyrsky sotkee silloin tällöin punertavalla hiekalla parvekkeet ja ikkunat. Valitettavasti sinun tulee itse siivota parveke ja pestä ikkunat kaliman jälkeen. Lisämaksusta saat siivouspalvelun, jos et itse halua ”mutaa” puhdistaa.

Huoneiston toiset avaimet jätetään toimistollemme lähtöä edeltävänä arkipäivänä (klo 10 – 14 välillä) ellei toisin ole sovittu.
Toiset avaimet jätetään lähtiessä olohuoneen pöydälle ja ulko-ovi painetaan huolella kiinni.
Sähköjä ei tarvitse kytkeä yleiskatkaisimesta pois, mutta vuokralaisen tulisi tarkistaa ettei huoneistoon jää sähkölaitteita/valoja päälle (myös ilmastointi/lämmitys pois päältä).   

Vuokrasopimus

Ensimmäisen kuukauden vuokra (ja mahdollinen vesi, wifi, autohallipaikka yms) maksetaan tilillemme huomioiden ulkomaan tilinsiirron viiveen. Tilinsiirto  tulee tehdä muutamaa vuorokautta ennen vuokrasopimuksen alkamista. Vuokran voi myös maksaa toimistollemme vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä, huomioiden että toimistollamme ei ole maksupäätettä (maksut käteisellä).

Takuuvuokran saat takaisin vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen tilillesi kunhan kaikki vuokranmaksu-  ja kunnossapitovastuut on todettu täytetyiksi ja kaikki huoneiston avaimet palautettu.
Takuuvuokrastasi vähennetään viimeinen sähkölaskusi ja loppusiivousmaksu. Huomio, että joskus takuuvuokran palautus voi venyä viimeistä sähkölaskua odotellessa. 
Rantakyla Group pidättää myös oikeuden laskuttaa (vähentää takuuvuokrasta) vuokralaista jälkikäteen mikäli vuokralaisen aiheuttama vahinko havaitaan vasta vuokralaisen lähdön jälkeen.

Asunnon jälleenvuokraaminen ei ole sallittua. Vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö on taloudellisessa ja juridesessa vastuussa asunnosta.

Asunnon alivuokraustoiminta ei ole sallittua. Vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö on taloudellisessa ja juridesessa vastuussa asunnosta.

Varausmaksu eli takuuvuokra maksetaan tilillemme noin 7 päivän kuluessa varauksen vahvistuksesta.
Mikäli kyseessä on ns.äkkilähtö, varausmaksun eräpäivä on heti.

Varausmaksua eli takuuvuokraa ei voi käyttää viimeisen kuukauden vuokran maksuun tai osana maksua. Takuuvuokran tarkoituksena on suojata asunnon omistajaa mahdollisilta vahingoilta, joita asunnolle aiheutuu vuokrasuhteen aikana

Vuokra-ajan pidentäminen on mahdollista mikäli huoneisto on vapaana kyseisenä aikana (ja omistaja hyväksyy pidennyksen).

Vuokra-ajan lyhentäminen on mahdollista vain mikäli huoneiston omistaja hyväksyy muutoksen.

Huomio, että mikäli vuokrakohteessa on 2 kk minimivuokra-aika, ei sopimusta voi lyhentää. Toki majoitus voi olla lyhempikin, mutta vuokrasopimus- ja maksut ovat kahdelta kuukaudelta.

Vuokra-ajan lyhentäminen on mahdollista vain kuukauden varoitusajalla (= kuukauden irtisanomisaika, takuuvuokraa ei palauteta)

Joissakin huoneistoissa  vuokra-ajan lyhentäminen ei ole mahdollista,  asiasta on ilmoitettu varausvahvistukssa sekä allekirjoitetussa vuokrasopimukssa.

Huomio, että mikäli vuokrakohteessa on 2 kk minimivuokra-aika, ei sopimusta voi lyhentää. Toki majoitus sinänsä voi olla lyhempikin, mutta vuokrasopimus- ja maksut ovat kahdelta kuukaudelta.

Vuokra-ajan pidentäminen on mahdollista mikäli huoneisto on vapaana kyseisenä aikana (ja omistaja hyväksyy pidennyksen).

Maksut

Ensimmäisen kuukauden vuokra (ja mahdollinen vesi, wifi, autohallipaikka yms) maksetaan tilillemme huomioiden ulkomaan tilinsiirron viiveen. Tilinsiirto  tulee tehdä muutamaa vuorokautta ennen vuokrasopimuksen alkamista. Vuokran voi myös maksaa toimistollemme vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä, huomioiden että toimistollamme ei ole maksupäätettä (maksut käteisellä).

Toimistollamme ei ole maskupäätettä, eli vuokran voit maksaa joko tilinsiirtona tilillemme tai käteisellä (seteleillä) toimistollemme.

Takuuvuokran saat takaisin vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen tilillesi kunhan kaikki vuokranmaksu-  ja kunnossapitovastuut on todettu täytetyiksi ja kaikki huoneiston avaimet palautettu.
Takuuvuokrastasi vähennetään viimeinen sähkölaskusi ja loppusiivousmaksu. Huomio, että joskus takuuvuokran palautus voi venyä viimeistä sähkölaskua odotellessa. 
Rantakyla Group pidättää myös oikeuden laskuttaa (vähentää takuuvuokrasta) vuokralaista jälkikäteen mikäli vuokralaisen aiheuttama vahinko havaitaan vasta vuokralaisen lähdön jälkeen.

Varausmaksu eli takuuvuokra maksetaan tilillemme noin 7 päivän kuluessa varauksen vahvistuksesta.
Mikäli kyseessä on ns.äkkilähtö, varausmaksun eräpäivä on heti.

Varausmaksua eli takuuvuokraa ei voi käyttää viimeisen kuukauden vuokran maksuun tai osana maksua. Takuuvuokran tarkoituksena on suojata asunnon omistajaa mahdollisilta vahingoilta, joita asunnolle aiheutuu vuokrasuhteen aikana

Sinun ei tarvitse tehdä sähkölaitoksen kanssa sähkösopimusta. Sinua veloitetaan sähkön käytöstä  joko laskulla tai kilowattimäärien mukaan. Monista asunnoista saamme myös sähkömittarilukemat (lukollisesta sähkökaapista). Kilowatin hinta on vaihteleva. Vuokrakautesi aikana saat sähköpostitse tiedon kun sähkölaskusi on maksettavissa. Laskut maksetaan tilillemme tai toimistollemme.

Ilmoitamme sinulle sähköpostilla kun varausmaksu on saapunut tilillemme. Vuokranmaksun saapumisesta (tai sähkölaskun maksamisesta) emme sen sijaan ilmoita.

Maksamalla varausmaksun asiakas hyväksyy sopimus- ja maksuehdot, joissa on mainittu loppusiivousmaksusta. Loppusiivouksen (ja liinavaatehuollon) suorittaa yleensä ammattisiivooja.
Eli siivousmaksu peritään kaikilta vuokra-asiakkailta sopimusehtojen mukaisesti (mikäli asunto on jätetty sovittuun kuntoon).
PIdätämme oikeuden periä korotettua siivousmaksua mikäli viikkosiivous on laiminlyöty tai huoneisto on jätetty siivottomaan kuntoon.