Huoneiston varaus ja vuokraus

Yksityishuoneistojen varaus ja vuokraus:

Varaus / Varausmaksu

Varauksen voi tehdä käyttämällä "ota yhteyttä" – lomaketta tai sähköpostitse info@rantakyla.com

Halutun huoneiston valitsemisen jälkeen lähetämme asiakkaalle sähköpostiste varausvahvistuksen sopimus- ja maksuehtoineen. Vahvistus  tulee lukea huolella. Varausehtojen hyväksyminen merkitsee maksuehtojen hyväksymistä. Varausvahvistuksen jälkeen asiakas maksaa tilillemme varausmaksun (yleensä 300 euroa, joissakin majoitusvarauksissa 500 €). 

Luottotiedot tarkistamme tarvittaessa Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Rantakyla Group pidättää oikeuden varauksen peruuttamiseen mikäli varausmaksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä.

Peruutus

Jos varaus peruuntuu asiakkaasta johtuvista syistä, maksettua varausmaksua (takuuvuokraa) ei palauteta asiakkaalle. Jos asiakas peruuttaa varauksen alle 1 kk ennen vuokrasopimuksen sovittua alkamista, on omistajalla / Rantakyla Group:lla oikeus periä asiakkaalta yhden kuukauden vuokra.

Jos asiakkaan varaama huoneisto ei meistä riippumattomista syistä ole saatavilla, pyrimme tarjoamaan asiakkaalle samantyyppisen ja -hintaisen huoneiston. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, varaus peruuntuu ja varausmaksu palautetaan kokonaisuudessaan asiakkaalle.

Suosittelemme asiakkaitamme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusvakuutus oman, lähiomaisen tai matkakumppanin vakavan sairastumisen tai kuoleman varalta.

Muutokset

Muutokset ovat mahdollisia tietyin rajoituksin.

Ennen vuokrakauden alkamista varauksen ajankohdan muutokset:

Vuokra-ajan pidentäminen on mahdollista mikäli huoneisto on vapaana kyseisenä aikana.
Vuokra-ajan lyhentäminen on mahdollista vain kuukauden varoitusajalla (ja mikäli omistaja hyväksyy muutoksen, osassa huoneistoja on minimivuokra-aikarajoitus).

Vuokrakauden alkamisen jälkeen vuokrakauden muutokset:

Vuokra-ajan pidentäminen on mahdollista mikäli huoneisto on vapaana kyseisenä aikana.
Vuokra-ajan lyhentäminen on mahdollista vain kuukauden varoitusajalla (= kuukauden irtisanomisaika).
Takuuvuokraa ei palauteta mikäli vuokrasopimus puretaan kesken vuokrakauden (ennen sopimuksen sovittua päättymistä).
Huoneistoissa, joissa on 2 kk minimivuokra-aika, vuokrasopimus ja maksut ovat kahdelta kuukaudelta vaikka majoitus olisikin lyhyempi kuin 2 kk.

Muutoksesta perimme muutoskulut 30 €.

Takuuvuokra

Etukäteen maksettu varausmaksu on samalla takuuvuokra. Takuuvuokran suuruus riippuu vuokrakauden pituudesta:

Lomahuoneistoissa (alle 2 kk) sekä lyhyissä vuokrasopimuksissa (2 - 3 kk) takuuvuokra on yleensä 200 - 500 €.
Yli 3 kk vuokrasopimuksissa takuuvuokra on samansuuruinen kuin yhden kuukauden vuokra.

Takuuvuokra palautetaan asiakkaalle vuokrakauden päätyttyä huoneistossa tehdyn lopputarkastuksen jälkeen. Jos asunnon sähkönkäyttö veloitetaan laskulla, takuuvuokran palautus suoritetaan vasta sen jälkeen kun vuokralaisen viimeisin sähkölasku on asunnon omistajalta saatu (joskus tämä voi viedä 1-2 kk). Takuuvuokra palautetaan asiakkaan antamalle tilille. Takuuvuokraa ei voi käyttää viimeisen kuukauden vuokranmaksuna.

Rantakyla Group pidättää oikeuden laskuttaa loppusiivouksesta sovittua enemmän mikäli huoneisto on jätetty siivottomaan kuntoon. Loppusiivousmaksu määräytyy loppusiivoukseen käytettyjen tuntien perusteella. Rantakyla Group pidättää myös oikeuden laskuttaa vuokralaista jälkikäteen mikäli huoneistossa vuokralaisen aiheuttama vahinko havaitaan vasta asiakkaan lähdön jälkeen.

Covid-19

Noudatamme normaaleja sopimusehtojamme niin kauan kuin Espanjan rajat ovat auki matkustajille. Mikäli covid-19 vuoksi Espanjan rajat suljetaan matkustajilta (saapumispäivä), varausmaksu palautetaan asiakkaalle vähennettynä toimistokuluilla.
Asunnon omistaja ei ole vastuussa mikäli vuokra-asiakas ei pääse matkustamaan puuttuvien matkustusdokumenttien (esim. rokotustodistus) vuoksi.

Vuokrasopimus ja vuokranmaksu

Varsinainen vuokrasopimus allekirjoitetaan toimistossamme saapumista seuraavana arkipäivänä. Asiakkaan tulee vuokrasopimusta allekirjoittaessaan esittää passi tai kuvallinen henkilökortti.
Lomahuoneistoissa (alle 2 kk vuokraus) kaikkien 16-vuotta täyttäneiden asiakkaiden tulee esittää passi tai henkilökortti (tiedot toimitetaan viranomaisille lain vaatimalla tavalla).

Asiakkaan tulee ilmoittaa kaikkien vuokrahuoneistossa asuvien vuokralaisten henkilötiedot. Alle 18-vuotias ei voi allekirjoittaa vuokrasopimusta.

Vuokrahinnan lisäksi asiakkaan maksettavaksi tulee loppusiivousmaksu (alkaen 50 euroa) sekä kylmän veden käyttömaksu (alkaen 10 euroa/hlö/kk). Joissakin huoneistoissa taloyhtiö perii aurinkopaneeleilla toimivasta lämminvesijärjestelmästä 20 euroa/kk. Kaikissa kotisivuillamme esitellyissä huoneistoissa sähkö maksetaan käytön mukaan (ellei toisin ole mainittu). Mikäli huoneistossa on kaasukäyttöisiä laitteita, asiakas maksaa käyttämästään kaasusta ja huolehtii täysien kaasupullojen ostamisesta.

Vuokrahinnat

Vuokrahinnat sisältävät alv:n. Kohteiden esittelysivulla mainititulla talvikaudella tarkoitetaan ajanjaksoa lokakuusta toukokuuhun (01.10 – 31.05) ellei toisin ole mainittu . Kesäsesonkikauden ja viikkovuokrien hinnat saa toimistostamme. Sivustoillamme olevat hinnat ovat meneillään olevan kauden vuokrahintoja.

Rantakyla Group:lla on oikeus muuttaa hinnastossa mainittuja vuokrahintoja. Tarjoushinnat  ovat voimassa siitä hetkestä alkaen kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske aiemmin tehtyjä varauksia.

Lisätietoja varauksista ja hinnoista info@rantakyla.com


×